1 timme gör så mycket!!! (Emmy)

Igår hade jag ställt klockan på kvart över tio för att vi skulle komma iväg till Birsta i tid. Men när klockan ringde kände jag mig verkligen sååå död, så medvetet stängde jag av den och sov en timme till. En timme gör väl ingen skada?
MEN! Det innebar då alltså att vi kom iväg en timme sent, och var en timme senare på Birsta också. Vi hann inte åka till Media Markt som vi planerat eftersom vi inte var klara på Birsta City förens 18.00 (en timme sent alltså) och då stängde ju Media Markt.
Sen kom jag hem och skulle göra mig iordning för kvällens utgång. Kom inte till Sanna förens nio. Kändes också som en timme sent. Sen gick vi till Henke och efter det var vi inte hos Micke förens kanske drygt tio, kändes också som en timme försent. Sen var vi inte på krogen förens halv två, vilket också verkligen kändes som EN TIMME FÖRSENT.

Vad en extra timme på morgonen kan göra mycket!


Nörd återigen (Sanna)

Vi var ut igår. Det var jag och Emmy, singstar och alla killar. Riktigt kul ändå tycker jag :) Dåligt väder dock med sjukt mycket snöslask. Jag gjorde ett hyfsat otaktiskt skoval så jag var helt dyngsur efter två minuters promenad. Att jag aldrig lär mig..

Jag har återgått till mitt patiensduell nördande. Det är lugnt det bästa msn-spelet! Och jag brukar faktiskt äga ;) Jag vet inte vad det är för fel idag för nu har jag förlorat fyra i rad :(  Nu tog vi precis en paus för någon skulle hem till mamma. Lämna lite tvätt kanske? Eller hämta mat? Killar är sååå himla lata ;)

Ikväll ska jag bara ligga hemma och slappa och titta på Wallander. Jag ska käka godis också såklart, för det hör till!

Åhh, Emelie kommer hem ikväll. Konstigt nog känns det som om hon varit borta länge :P 

Efter jobb kommer sömn (Emmy)

Efter en arbetsdag på 13 timmar passade jag också på att sova drygt elva timmar. Mycket välbehövt, även fast jag fortfarande känner mig trött då mina mörkläggningspersiener lurar en så att det känns som att klockan är sju på morgonen just nu.
Nu har jag just druckit en god blåbärssmoothie, mums, perfekt start på dagen :D och tänkte snart åka till BigBoy för en burger. Standard på lördagar numera alltså ;)

Sen ska jag ut på äventyr! Wiho vi hörs senare!

Bio (Sanna)

Igår var jag i Sundsvall på bio och såg Twilight. Skitbra film verkligen! Sitter och kollar på trailers nu. Jag måste se den igen snart!!!


13 timmar (Emmy)

Jag kom precis hem, efter att ha varit på jobbet i 13 timmar. Alltså, mer har jag inte och säga just nu för nu ska jag ta en lång efterlängtad dusch och inte tänka på jobbet alls. Znark.


Desto mer... (Emmy)

... man tänker. Desto tokigare blir man. What to do!

Korvstoganoff (Sanna)

Nu sitter jag ute i Fröland och kollar på korvstroganoffen som står och puttrar på spisen. Jag är lite nöjd. Jag och Emelie skulle vinna kock SM om man fick ställa upp tillsammans ;) Till middag idag blir det endast korvstroganoff och ris, någon sallad har vi inte orkat göra. Jag gör aldrig sallad, man kanske borde börja för jag har hört att det är nyttigt ;P

Senare ikväll ska jag till Timrå och kolla på hockey. Hoppas verkligen att dom vinner så att man slipper den sura och  dåliga stämingen i bilen på vägen hem. Jag blir alltid så sjukt besviken om dom förlorar när jag är där och kollar.


Freddie är mitt sällskap i soffan. Han har inte sagt det själv, men jag tror att han hälsar ;)

Nu står Emelie och hackar sallad åndä för att Britt ville ha... Jag får dåligt samvete så jag måste hjälpa till :) ByeBye 

Fin sångröst!



Woho hoppet är inte ute! Kan han bli världskändis med den där rösten kan jag också!

Lite orolig (Emmy)




Idag är det precis en vecka kvar tills vi åker till Thailand. Som tur är flyger vi varken till norra delen eller till Bangkok, där de nu stängt av flygplatserna pga demostrationer. Men man blir lite orolig ändå, tänk om de börjar bomba och UD säger att det inte längre är säkert att resa till Thailand! De har inte sagt något än, även fast det varit inbördeskrig i Thailand i två år, så hoppas de håller tyst i 2 v. till iallafall.  

För jag SKA till stranden och sola och bada som bara den!!!!!!!!!

1

-


En vanlig onsdag (Emmy)

Idag började jag jobba tio i åtta! Skönt komma upp i bra tid ändå och ha hela dagen framför sig, även om den till mestadels består av jobb idag då. Nu har jag nyss smällt i mig några mackor och tänkte snart dra mig neråt simhallen och simma några X antal längder. Lite klent och försöka komma i form till Thailand såhär sent, men bättre sent än aldrig. Eller hur var det?


Te (Sanna)

Ja, tro det eller ej. Jag dricker te! Hanna försökte lära mig i somras men det gick inge vidare :P Imorse vaknade jag dock och hade ont i halsen och gav därför te ännu en chans. Jag fattar varför jag inte började gilla det. Det smakar bara vanligt varmvatten (spelar ingen roll vilken smak man tar) och så typ svettas man efteråt. Det känns askonstigt.. Näe, jag behöver nog lite mer träning...

På tal om Hanna så ska jag möta henne vid biblioteket om en kvart. Vi ska gå en sväng. Längesedan vi sågs så det var på tiden :) Efter promenaden så ska jag luncha med Caroline och Josefine.

Puss!

Mållös! (Emmy)

Vi ska blogga 2 inlägg om dagen var minst, men just nu har jag inget att säga, så det blir helt tomt. Ibland är man ju helt enkelt bara mållös!















Kul inlägg woho! :D Men det är för att jag är så ruskans trött!
In i matchen!

Ytterfälle (Sanna)

Nu är Sanna (Betti) här hos mig och hälsar på =D Vi ha spenderat kvällen med att spela Sims och prata en MASSA! Mys :) Hon är bäst, så nu vet ni det! <3 / Christine


Trött (Emmy)

Idag känner jag mig sjukt trött även fast jag "sovit" i tio timmar. Men blir helt knäppt när det blev som det blev inatt. Somnade tolv, och vaknade igen fyra. Somnade om halv fem blev väckt igen halv sju. Somnade om sju blev väckt igen åtta. Somnade om halv nio och sen var jag död när klockan ringde klockan nio och var tvungen snooza i en timme som en död anka.

Nu ska jag åka till Sanna och lämna tillbaka klänningen som hon var snäll låna ut till mig igår :D Sen ska jag göra ett ärende åt pappa, göra ett ärende åt Asp, åka till Madde och lämna hennes grejer, åka till Televinken och lämna en present till Annika, absolut gå på Lindex eftersom jag har 30% rabatt, träna, laga mat och sen jobba.

P.s jag är tidsoptimist. Hejdå.

Bakom kulisserna! (Emmy)

´

Mer av kvällens fotografering för årets julbild kan jag tyvärr inte visa eller säga. Det får ni som är nära och bekanta se några dagar innan jul! Men de blev riktigt fina, stort tack till Annika! :)


Natti från mig!


Äventyr 06

Vi hade iallafall inte tur med vädret...



Mitt och Lollos tält som var utan riktigt regnskydd. Helt bedrövligt! Gissa om det var blött där inne?



Snyggingar lagar mat med spritköket inomhus ;)


Vecka 48 va? (Sanna)

Idag har jag varit och tagit den andra twinrix-sprutan. Börjar bli van sprutor nu känns det som :P Det gör ju inte särskilt ont men jag tycker att det känns läskigt när själva vaccinet sprutas in. Aja, nu är det gjort och jag har ett fint plåster!

Jag har varit lite duktig idag också och burit upp sommarskorna på vinden för att få plats med alla lite mer vinteranpassade skor. Måste göra detsamma med jackorna men det känns jobbigt så jag väljer att skjuta upp det ;) Har även varit runt i stan och hämtat paket. Det är alltid lika kul att slita upp paketen och prova allt man beställt :D

Det är fruktansvärt kallt i mitt rum. Jag har mitt rum på ett hörn typ, två av väggarna är ytterväggar och det märker man när det är såhär kallt ute, speciellt när det blåser som nu. Dessutom har mitt element blivit konstigt, det blir bara varmt på ena sidan. Tur att det kommer en kille och fixar det imorgon. En riktigt hjälte! :P Jag tror jag snart ska gå ner och träna och framför allt basta!!! Då blir man varm och det vore ju skönt för omväxlingsskull. Har börjat bli van att frysa..

Vårt framtida barn


Tandläkaren! (Emmy)

Idag var jag uppe tidigt, halv åtta. För att åter igen följa med Asp till doktorn när han skulle ta sin vaccinspruta. Det var ju det som misslyckades förra veckan, samma tid och samma veckodag, eftersom vi var där fel vecka. Hm.
Men nu gick det iallafall igenom och direkt efter det fick jag skjuts till tandläkaren där jag gick på mitt sista kostnadsfria tandläkarbesök. Det svider att bli vuxen...

Men gjorde en helschysst deal med dem  idag ändå. Folktandvården har ett erbjudande för alla 19-åringar som ska börja betala sin tandläkarvård själva kommade år. Genom att binda upp sig på ett 3-årskontrakt där man betalar 360:-/år, ingår det ett tandläkarbesök om året. Och om jag skulle få problem annars, som tandvärk eller om en tand går sönder så får jag också gå till tandläkaren utan att slippa betala någonting. Det ingår i priset! Och det bästa av allt är ju att ETT besök egentligen kostar 580:-, och nu får jag tandvård när jag vill och hur mycket jag behöver för bara 360:-!!! Så vad har vi 19-åringar att förlora på detta!?!?

Så pallra er dit allihopa och styr det där nu! Annars kommer ni aldrig gå dit när ett besök kostar 580 spänn, och istället får ni betala multum när ni blir äldre då ni inte varit hos tandläkaren på 10 år. Okey, kanske inte riktigt blir så. Men VEM VET!

Rund som en boll (Emmy)

Precis så känner jag mig nu! Ätit riktigt god mat ikväll, och MYCKET! Mums me like.
Så tänkte göra en dagens intag idag bara för att få skriva med den fina menyn som jag blev serverad ikväll ;)

Frukost:
Bigboy hamburgare med coca-cola-

Mellanmål:
Smoothie, julmust och några köttbullar från pappa.

Middag:
Förrätt > Skagentoast
Huvudrätt > Färsk oxfilé med hemmagjord rödvinssås och hemmagjorda potatisklyftor
Efterrätt > Kladdkaka med grädde, färska jordgubbar och färsk annanas.

Ett riktigt bra dagsintag! Jag kunde inte känt mig lyckligare. Så nu somnar jag gott med en glad mage.

Godnatt från mig ;)

Utgång 22 november!







Sliten (Emmy)

Idag känner jag mig rätt sliten! Men igår var en riktigt rolig kväll :D Även om det slutade som det slutade. Vi hade förfest ute hos mig i Älandsbro där vi körde charader, doobidoo (stavning, men SVTs programlek), med andra ord osv. Sen att vi hade privat chaufför in till stan senare gjorde det hela ännu bättre! Amanda som är hemma över helgen kom och joinade oss lite salongsberusade tjejer i lagom timme och gjorde kvällen bara ännu mer trevlig;)

Lägger upp lite bilder från igår i nästa inlägg så håll utkik! ;)


Typisk söndag (Sanna)

Sådär, nu är man människa igen. Jag ligger i soffan och äter majsringar. Det måste vara typ det godaste som finns:)

Nu kommer strax emelie och hämtar mig. Vi ska sola :) Hörs!

FEST (Madde&Joanna)

Hallådär, Madde och Joanna här!!
Vi har fått det ärofyllda uppdraget att agera gästbloggare här ikväll samt de två veckorna som Emmy och Sanna är bortresta! Dom ska till thailand och äta ris.


Joanna och Madde (nu vet ni hur vi ser ut, snygga vava.. -06)

Vi hoppas att ni kommer vilja läsa våra inlägg:D Nu ska vi pimpla vin, CYA!!!!!!
XOXO - M&J

Hey you! (Sanna)

Emmys kusin Lisa har nyss varit här och varit lekladre!! Kung! Hon ser ut som Emmy när hon var lika liten. Coolt! Nu har jag och Emmy fallit för påtryckningar från Madde och Joanna. Dom vill gästblogga och med lite alkohol i kroppen kan vi inte längre säga nej ;) Inom kort kommer ett spännande inlägg från dessa två.

Puss!

Ses i dimman!


Godmorgon klockan 14.00! (Emmy)

Riktigt skönt sova och ligga och dra sig så länge! Det var riktigt längesedan, senast var någon gång i min ungdom ;)
Jag och Asp gick inte och la oss förens 04.00 inatt, så var därför vi var rätt slitna och sov så länge. Champagnen gjorde sin rätt också om man säger så! :D


Visst ser det gott ut!

Nu har jag precis kommit in till stan och tänkte skynda mig att hoppa in i duschen, göra mat och göra mig iordning innan Maddes kille Hasse kommer och hämtar mig och de andra för att åka ut till mig i Äbro där vi tänkte förfesta lite ikväll.
Såå, inte så mycket tid att slösa bort nu!

Helg (Sanna)

Dagens planer är mys, träning och utgång. Ja juste, den här helgen blir det faktiskt av och det ska bli så kul!! För en gång skull har vi till och med klart för oss vart vi ska förfesta. Problemet är ju som vanligt, vad ska jag ha på mig!?!? Åh, det är ångest! Jag ska gå och inventera hela min garderob efter frukosten. Långt där inne kanske det finns något som jag kan tänkas ha på mig ikväll. hoppashoppas! Annars får jag väl kila ner på stan och leta där.

Igår var jag på Media Markt med Emelie, Lena och Malin. Det är så bra att man kan prova alla mobiler där istället för att bara kolla på något jäkla plast exemplar som finns på de flesta andra ställen. Lena lyckades få larmet att gå när hon röck lös en mobil från den där sladden den sitter fast i. Haha, det är alltid lika pinsamt ;) Sen var vi på Maxi och handlade mat, iallafall jag och Lena. Vuxenpoäng till oss! Så sjukt stort det är där. Lite för lätt att gå vilse...

Senare på kvällen var jag på hockey. Lite stolt över att jag lyckades få in både mig, Linnéa och Hanna gratis. Det är bra med kontakter ;) I andra perioden kom även Emelie och gjorde oss sällskap. Att det ska vara så kallt där. Det tycker jag är lite onödigt för man fryser typ ihjäl :P Resten av kvällen hängde jag ihop med Emelie :D Nu ska jag gå och göra frukost! Ciao ;)


Lyxa till det lite! (Emmy)

Allt kan jag ju inte avslöja, men en sak är att jag och Asp ska dricka skumpa för närmare 500 spänn ikväll! Bara för att lyxa till det och vara lite värsting! Känns lite flashigt ändå :D
Hoppas ni får en trevlig fredagkväll allihopa!

Och tack för att ni tyckte 3ans bild var finast Josse och Anna, det tycker jag och Madde också ;)


Låten idag!


Julen närmar sig (Emmy)

Och bara för det måste ju jag och Madde börja planera ännu närmre angående årets julbild! Idag ska vi på stan och kolla eventuella kläder och annat vi ska använda oss av. Hoppas verkligen att årets bild blir slående! ;) Här är de bilder vi haft de andra åren. Vilken tycker ni är bäst?

2005:


2006:


2007:

21 gånger två (Sanna)

Idag är det den 21 november och idag fyller Per 21 år!! Grattis Lillperan :D


GRATTIS JOSSE! (Emmy)

Detta inlägg är enbart dedikerat till Josse! Josefin Lindholm som idag fick anställning på ComHem! Grattis pinglan :D Det här gjorde du superbra! Och de har nu anställt sin bästa säljare någonsin ;)


Hurtig! (Sanna)

Ja, idag tycker jag att jag varit riktigt hurtig. Först var jag på gymmet och efter middagen gick jag en en och en halv timmes promenad med Madde. Det blåste kallt men det glömmer man lätt bort när man har trevligt sällskap :) Resten av dagen har jag varit ute i Fröland. Jag och Emelie gjorde asgod lunch vid halv två tiden, som för övrigt också var hennes frukost? :P Hon vänder på dygnet mer än mig!

Nu ska jag bara göra ingenting resten av kvällen tills jag somnar. Tog nyss en halvtimmes kokhet dusch men ändå fryser jag fortfarande litegrand. Jag gillar inte kylan som följer med vintern!

Timrå vann ikväll, wiiie! Dock efter förlängning men 2 poäng är bättre än både ett och inget! Skönt att dom börjat plocka lite poäng igen. Inte för att jag är orolig för en slutspelsplats.. Nej nej ;P


Lunch på murberget! (Emmy)

Nu har pappa äntligen kommit hem efter att ha varit borta i nästan två veckor. Och direkt när han kom hem så bjöd han på lunch på murberget såklart! Och det är inget man tackar nej till :) Alltid fräsch sallad och alltid god mat och alltid trevlig personal på murberget, mycket creeds till dem! Det är en av de bästa lunch-ställena i stan tycker jag, förutom på sommaren då Hamnkrogen självklart är överlägset med sin grillbuffé.


En del av (f.d) klassen på Hamnkrogen förra sommaren, första sommarlovskvällen!

Idag skulle jag ta tag i en uppgift till Samhälle som innefattar att se några program på TV, som jag då trott att jag spelat in. Men tydligen hade vi ställt in en fjuttig fel inställning (av typ tiotusen) så det blev ingenting, och inte heller mycket pluggande gjort idag då det där inte fanns. Sorg. Ska spela in nytt ikväll istället så får jag ta tag i det där imorgon, eller iallfall börja för lär ta många timmar.

Redan torsdag? (Sanna)

Veckorna går sjukt fort. Känns som om det vore tisdag idag tycker jag. Emelie har inga lektioner idag så hon sitter hemma och pluggar ;) jag ska alldeles strax åka ut till henne och softa och försöka hjälpa till lite. Undra om jag kommer ihåg någonting från matte C? Vore ju kul om man kunde hjälpa henne. Vad ska man annars med dom där kunskaperna till? Det är inte precis så att jag måste använda dom i vardagen.. :P

Just nu sitter jag och letar igenom datorn efter bilder som jag ska skriva ut. Och då inser jag vad grymt mycket bilder man samlar på sig! Jag blir aldrig less på att kolla i dom mapparna på datorn. Finns hur mycket som helst från speciella tillfällen, synd bara att jag har så få kort från vanlga dagar... Jag ska bli bättre på att ta bilder. Ofta och många!

Vart är alla? (Emmy)

Hittills är det en hel del homiesar som flytt stan, och värre blir det bara...
Radar upp en lista så ni får se och försöka sätta er in i hur hemskt det känns!
(Sanna fyll på den här sen om du kommer på någon mer)

1. Fanny Stenberg
2. Anna Karlberg
3. Catrin Friman
4. Ida Hägglund
5. Amanda Johnsson
6. Anna Näsström
7. Emilia (som är tillbaka för tillfället!)
8. Hanna Ericsson
9. Robert Nordlander
10. Andreas Frånberg
11. Oscar Forsslund
12. Erik Bylynd
13. Erik Norberg (som också är tillbaka atm:D)
14. Laura
15. Emma Strömberg
16. Katarina Sjödin
17. Johanna Drejare
18&19. Dennis Sjögren + sin polare Simon
20. Oscar Andersson
20&21. Joanna Almgren + Ekan (ni drar ju efter nyår!)


En kväll med min Madde! (Emmy)

Ikväll har jag varit med Madde! Alltid lika trevligt, men alldeles för sällan. Blir ju så nu när alla har jobb, plugg, pojkvänner osv. Man är inte lika ledig dagligen som man var förut. Ikväll var det meningen att vi skulle se Underdog, någon Disneyfilm som alla andra vägrar se med oss men som vi bara måste se :D Fast vi hann inte, som det blir när man inte ses ofta fanns det tusen saker att berätta och prata om. Också planerade vi inför en kommande överraskning också, som jag inte kan säga något här om. Men i slutet av december får alla när och kära iallafall veta ;) Känns verkligen kalaskul med tanke på hur det nu blev!! :D

På hjärnan hela dagen!


Så...

Medans ni fryser här hemma, ligger vi här och glassar ;)


Thailand närmar sig (Emmy)

Imorgon är det precis 2 veckor kvar tills vi åker till Thailand i två veckor! Ska bli så himla skönt med värme och sol varje dag, bara ta dagen som den kommer och slippa tänka på vilken färg man ska ha på långkalsongerna för dagen.
Att det är över två månader sedan vi bokade går inte och fatta heller, tiden går sjukt fort när man har någonting roligt att se fram emot.

Och för Sanna är det också precis 2 veckor idag, tills hon åker till Thailand. Vi åker inte till Thailand tillsammans, och inte heller alls till samma plats. Men vi är ju nästan där tillsammans :D
Jag har aldrig varit i Thailand förut, som majoriteten av den svenska befolkningen numera har, så det ska bli riktigt spännade! Hoppas inte allt är för förstört av all turism bara, som jag befarar att det är... Men klart finns det alltid några fina platser kvar som man får hoppas att vi hittar till :)


Dåligt flyt! (Sanna)

I lördags var jag på stan och köpte stövlar och igår när jag var på stan såg jag att stövlarna var säkta på 200 kronor. Lite irriterande faktiskt... Så idag ska jag ta med mig stövlarna ner på stan och lämna tillbaka dom och löpa dom igen ;) man får inte vara dum!

Jag köpte även en bikini på internet i helgen men tyvärr fanns inte den matchande underdelen i min storlek så jag fick lov att köpa två enfärgade som passade mönstret. Igårkväll var jag in på den sidan igen och då fanns plötsligt underdelen i rätt storlek igen. Problemet är att det var för sent att fylla på den första ordern och att jag nu blev tvungen att beställa för över 200 kronor igen (minimibeloppet). Jag hittade ingenting annat jag ville ha och åhhh, vad less jag blev!!! Lyckos mig som hittade någon som ville ha andra saker från sidan :D wiie, tack!


TACK!

Till Sannas brorsa Nicklas/Niklas/Niclas som hjälpt oss lite med bloggdesign :D Eftersom vi är helt rookie på den fronten så är det tur att vi har en bror som vi kan utnyttja ;)


Minus för Gossip (Emmy)

Efter gymmandet idag med Sanna bjöd hon mig på lunch! Varmkorv med makaroner, vad kan bli bättre än det?

Tack! :D Sen var det bara att springa direkt till jobbet när jag började 16.45 och jobbade till kvart över tio ikväll. Rätt skönt med det korta kvällspasset, rätt lugnt och på vardagarna är jag hellre ledig dag än kväll just nu.

Nu har jag nyss kommit hem, och tänkte se ett Gossip-avnitt innan jag somnar för dagen. Gossip som var så himla bra förut, jag ville bara fortsätta se hela tiden! Men andra säsongen är inte alls lika bra och det är nästan lite för invecklat nu med alla tusen intriger. Sorgen att det är så många serier som blir så! Fast man kan ju se avsnitten för de snygga killarna också ;)


Kvällstrött, för en gångs skull (Sanna)

Det känns lite bra faktiskt. Jag brukar aldrig någonsin vara trött på kvällarna, och det oavsett vad jag gjort på dagen. Men ikväll är jag faktiskt det :) Jag har knappt varit hemma alls idag. Gick ner till farmor och fikade och umgicks lite imorse när jag väntade på Emmy och efter det blev det träning. Vi var riktigt duktiga så vi gjorde oss väl förtjänta av maten vi tröck i oss efteråt ;) När Emmy drog vidare mot en helkväll på Hemköp så mötte jag upp Emelie på stan och med henne har jag spenderat resten av min dag :)

Typ en timmes cruising, en timmes letande efter en snygg mössa på internet och 20 minuter i solarium. Det är ungefär vad kvällen innehållit. Kom precis innan för dörren och nu måste jag hoppa in i duschen för jag kan inte somna med solarielukt på kroppen. Usch och blee! Och Emelie är brunare än mig... Jag tror bestämt att hon har gått och blivit en solarie-narkoman! :P

Right on! (Emmy)

Tänkte bara smyga in här och säga hej, för jag börjar jobba om 20 minuter så hinner inte med något mer ;)


Vackert utanför stan! (Emmy)

Idag snoozade jag 1,5 h. Det kändes skööööönt! Och snart ska jag skynda mig in till stan för ett ärende och sen ska jag träffa Sanna på gymmet. Måste ju faktiskt utnyttja mitt Nautilius kort så mycket jag kan nu när jag har fått ett!

Det är så vackert här i Älandsbro på vintermornarna. Ängarna och vidderna är alldeles snötäckte, alla träden ser ut som julgranar med iskristallerna och det ser bara himla fint ut. Det är vid tillfällen som detta, som det faktiskt är himla mys att bo utanför stan :)

Ska ta och hoppa in i min racer-bil nu, håll tummarna för att jag får in nyckeln i låset!

Jobba? Studera? (Sanna)

Klev upp redan klockan sju idag. Snacka om att vara uppe med tuppen även fast man är ledig! Anledningen var den att jag skulle vinka hejdå till brorsan och hans tjej :) När jag väl klivit upp så blev jag relativt pigg och bestämde mig för att inte gå och lägga mig igen. Så, nu ligger jag här i soffan och letar efter någon lämplig utbildning. Vad vill jag göra egentligen? Har sjukt svårt att bestämma mig. Jag kanske borde vänta ännu en termin och jobba istället? Jag och Emelie funderar på att dra till Norge efter sommaren... Gud vad mycket olika planer... Jag måste bestämma mig...

Ikväll har Timrå chans att klättra ännu en placering och det vore ju minst sagt behövligt :P Vi har dock inte Canal+ längre så jag får så lov att lyssa på radion om jag vill hänga med? Inte bra!! Måste övertala pappa att köpa Canal+ igen så att man iallafall kan se någon match då och då, eller säsngskortet så klart. Det vore kung :)

Jag tycker att Emmy borde ta och vakna nu. Vi ska umgås innan hon ska börja jobba :) Medan jag väntar så ska jag passa på att se andra avenyn. Ligger nästan lite efter nu och så kan det ju inte få fortsätta ;)

Puss och kram! 


Ratatouille (Emmy)



Ikväll har jag och Nobbe sett ratatouille! Haha jag hade verkligen inga förväntningar och då blev det kalasbra :D
Skrattade jag vet inte hur mycket och nu efter filmen känner jag mig alldeles glad och på humör för att göra vad som helst! Love tecknat!

Konstigt (Emmy)

Idag hände det tre roliga saker. Det första var, eller egentligen var det mer bara bra än roligt, är att min kamera kom tillbaka! Den skickade jag in på lagning för ungeför två veckor sedan eftersom alla bilder blev alldeles randiga. Nu är det som ny, och uppdaterad på alla möjliga fronter! Extra bra var det också eftersom jag faktiskt vill ha med mig kameran när vi reser till Thailand (snartnsnartsnart) woho! :D

Det andra var att de ringde från Manpower och undrade om jag ville komma på deras utbildning till att börja på Com Hem. Men näää, fast tack ändå! :) Utbildningen börjar redan nästa vecka också, så hade gått fort på till ett heltidsjobb där!

Det tredje var att de ringde från Hemköp och undrade om jag ville jobba imorgon 8-17. Men hallå, jag jobbar ju redan stängning, ska jag vara två personer samtidigt mellan 13-17 eller? :D Kneppisar :P

Nu ska jag gå ut och försöka få igång så att min kupévärmare fungerar som den bör. Den fungerar inne men inte i bilen, förhoppningsvis är det bara en säkring som har gått. Annars blire inte kul till vintern... Burr.

Ny favorit (Sanna)

Jag har en ny pizzafavorit. Närmare bestämt en pizza med ost, tomatsås, skinka, bananer och ananas :) Sååå grymt jävla god! Har nyss smackat i mig en och jag blev sjukt mätt. Men det sägs ju att man ska inte klaga, utan skänka en tanke till alla som inte får mat i magen när helst dom vill :P

Jag fick storstryk av storebror på badmintonen... Men det är kanske sånt man får ta. Jag ska träna som en idiot tills nästa gång han kommer hem och då ska han få smaka på en jätteförlust.

Ikväll ska det förmodligen bakas kakor igen. Vi har inte riktigt bestämt oss för vilka kakor det ska bli än dock. Och just nu är jag inte ens sugen. Jag vill bara lägga mig i soffan och bli lite mindre mätt. Hoppas att det går fort ;P Heeejpa!


Britneys nya! Vad säger vi?


Framtiden (Emmy)

Tog en längre lunchpaus i dagens pluggande. Gjorde en smoothie och lagade lite lunch som jag slängde i mig. Sen begav jag mig ut på en långpromenad med Josse i solskenet. Var en riktigt mysig vinterdag idag, alldeles vitt, strålande sol och lagom temperatur. Det är såhär alla vinterdagar borde vara! Vi smög in en sväng på Dollarstore också ;)

Vi pratade rätt mycket om framtiden idag, undra hur livet kommer vara om 10 år? Eller bara om 5 år? Det är väl frågan alla ställer sig själva, och som ingen har svar på. Vad man ska bli, vart man ska bo, vad man ska plugga osv. Tusen frågor som bara ger en mer och mer ångest för varje dag. För någon gång måste man ju bestämma sig! Men jag vill inte! Jag skulle vilja att jag vetat ända sedan den dagen jag föddes vad jag ville bli, då skulle allt varit så enkelt! What to do!

Nuså (Sanna)

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden. Jag var riktigt dålig på att uppdatera igår, förlåt Emmy. Jag hade en nästan helt datorfri dag. Ni vet, det numer klassiska, "jag behövde lära mig andas" ;)

Hela familjen var hos farmor och farfar igår. Det är alltid lika mysigt att kolla på gamla bilder och prata om roliga minnen. Knepigt att man aldrig tröttnar på det :) Något man heller aldrig tröttnar på är TP. Fast jag börjar tröttna på att vara den eviga tvåan... Tror jag måste ta och läsa på lite onödig fakta :P

Runt lunch ska jag och Nicke spela badminton och det ska bli askul! Ska verkligen göra allt för att slå honom, vilken prestige det vore!! Fram tills dess ska jag ladda och se mina serier. Nörd som man är ;)  

Frosties! (Emmy)

Idag klev jag upp tidigt, halv åtta! För att jag skulle följa med Asp till doktorn när han skulle ta sin vaccinationsspruta inför vår resa (inte för att han var feg, bara för att jag ville följa med :) ). Men den klanten, det var nästa måndag han skulle ta sprutan så vi fick bara vända på klacken efter att vi gått in på vårdcentralen!

Nu ska jag mumsa frosties till frukost och lusläsa tidningen ångermanland, som det känns dom man har tid till när man är uppe såhär tidigt. Nu skickade jag in beställningen på 100 pix också, ska bli kul och få dom!


Hejdå vecka 46! (Emmy)

Den här veckan har passerat jättefort, precis som alla andra veckor. Det är lite läskigt vad snabbt tiden kan gå egentligen, när man var liten kunde en dag vara en evighet. Och nu är den över på två blinkningar och tre glas vatten.

Ikväll skulle jag varit med Hegga men det blev ändrade planer så jag tog tag i ett riktigt tråkigt och enformigt bestyr: beställa bilder (efter att jag pratat med Sanna i en timme). På tal om Sanna så har du varit riktigt dålig på updates idag! En ordentlig förklaring krävs i nästa inlägg ;)

Nu tänkte jag snart krypa ner i sängen och se klart på Erin Brockovich som vi började se igår. Med Julia Roberts i huvudrollen vet man att filmen omöjligt kan vara dålig!

Ett sjukt fult päron!


SNÖ! (Emmy)

Åh det är så härligt med en massa snö ute. När allt ser ut som vita fluffiga kuddar och är skimrande vitt!
Så bara för det har jag nyss kommit hem från att ha varit och åkt pulka i björnens backar :D Kändes som att man var 6 år igen när man racade ner för backen, kände hur det pirrade i magen och att man bara ville åka fortare och fortare!!!
Och att rulla runt i snön och bara busa blir man nog aldrig för gammal för som tur är :)

Imorse när jag skulle åka till jobbet fick jag lite halvpanik! Det måste fryst till rejällt inatt eftersom jag var ute och körde vid 1-tiden inatt, och nu imorse gick det inte att låsa upp bilen! Det gick inte ens att få in nyckeln i låset! Och jag började vid detta tillfälle att jobba om tio minuter, what to do?!
Knepigt nog gick det faktiskt att låsa upp bakluckan, men jag kom inte åt att fälla ner bilstolarna i baksätet (min plan var alltså att krypa över och in i bilen till förarsätet). Men som tur var sov Asp här inatt så i all hast kom jag på att rusa in och låna hans bil istället, som är lite mer modernare med upplåsningen ;)
Har inte kommit in i min bil än idag faktiskt. Den går fortfarande inte att låsa upp! Men har nyss sprutat in lite låsspray och om inte det funkar ska jag värma nyckeln med tändaren (knep som jag nu lärt mig!). Drygt om man ska hålla på med sånt varje dag hela vintern bara!

Nu ska jag ta mig ett välförtjänat varmt bad efter pulkåkningen!

PuZZ


Mot skogen! (Sanna)

Jag har jätteont i axlarna.. Typ kramp :P Som den duktiga dottern jag är så hjälpte jag mamma att rulla upp några jäkla garnnystan och jääääklar vad lång tid det tog. Garnet var hur tunnt som helst så jag satt seröst med armarna sträckta rakt ut i minst en kvart. Aaaaj :( 

Jag ska tillbringa min kväll i skogen hos mina favoritvillingar Carro och Jossi. Vi ska äta en massa gotta, se på film och prata en massa :) Ska bli mysigt!


Lusselelle! (Emmy)

Idag jobbade jag till 15.00. Gick rätt bra idag, förutom att det blev lite panik imorse när vi inte hade nyckeln för att komma åt kassorna! Menmen, direkt efter jobbet åkte jag hem, gjorde mig iordning och sen åkte vi upp till Asps föräldrar och fikade gobullarna vi bakade igår(bilden). Visst blev den snygg!?! :D



Nu ska vi laga mat, med kroatisk insperation!

Hörs!


Äntligen (Sanna)

Jag har äntligen hittat ett par svarta stövlar. Ungefär som dom jag egentligen vill ha :P Och så har jag köpt en ny bikini till thailands resan. Hoppas dock att det finns massa fina där också. Man vill ju kunna byta. Helst varje dag ;P

Idag är det sjukt slaskigt ute, och halt! Jag tycker att vägverket borde lägga in värmeslingor under trottoaren så att man slipper isen där ;)

Just nu ligger jag och spelar DS i soffan. Har klarat till sjunde världen på mario nu. Vilket proffs man är ;D Nu har jag gjort en paus för fika för mamma har varit på stan och köpt hem gobullar!!


Sysselsättningen på regninga dagar

Lunch just nu! (Emmy)

När det här inlägget lades in hade jag lunch på Hemköp, men Sanna var snäll och la in ett inlägg till mig så att jag inte skulle missa uppdatsen mitt på dan ; )

Rätt bra ha lunch på en affär ändå, då kan man läsa alla möjliga blaskor och bara gotta sig i alla hundra olika tidningar :D


Kvällen (Sanna)

John är här. Blund alltså. Han strör massvis med sand i mina ögon nu så jag kommer somna ungefär vilken sekund som helst. Ska skynda mig att skriva en sammanfattning av vad jag gjort ikväll så att alla nyfika läsare slipper fundera ;)

- Äta middag på Sam's. Helt sjukt gott!!
- Baka hallongrottor som blev ganska bra.
- Se på film (V för Vendetta)
- Spela TP  
- Spela DS
- Äta godis så klart

ZzzzZZzZzZzz....


Fredag! (Emmy)


2006 v.s 2008

Blir vi snyggare med åldern? Eller går det bara utför. Tur att man inte ser så bra på bilderna :D

Idag har jag pluggat och ätit och ätit och ätit. Guh vad man äter mycket mer när man är hemma och inte gör typ någonting. Nu ska jag iväg och skjutsa mamma till Logen för någon tillställning där och sen ska jag och Asp baka lussebullar ikväll, gott! Eftersom vi missar Lucia och halva december i år måste vi ta igen den lite nu i förskott :D

Heråå!

Vad hände? (Sanna)

Igårkväll när jag gick och la mig var det ingen snö utanför mitt fönster. Men imorse när jag klev upp var det säkert två centimeter på marken och snöflingor stora som geléhallon :O Måste erkänna att det var ganska fint ändå, ljust liksom. För ovanlighetens skull så gillade jag första snön :) Men sen när jag kom ut och märkte att det var blötsnö så blev jag bara less. Gick ner till stan, en promenad på ca 6 minuter, och bara på den lilla biten hann jag bli dyngsur. Blä... Ska det vara vinter och snö så ska det vara på riktigt :)

Planerna för dagen var golfbanan. Jag och brorsan skulle ut och slå någon hink var det tänkt.. Men det blev inget av. Planerna gjordes igår och då var det som sagt snöfritt :P Vi slirade ut dit med bilen i vilket fall och kikade runt lite. Konstigt att en plats kan vara så väldigt olik sig beroende på årstid :)

Strax ska jag hoppa in i dushen för om en timme ska vi ut och käka fredagsmiddag. Men först ska jag gå och sno åt mig den sista clementinen innan någon annan tar den. Hörs!  

Ångest på jobbet, precis innan stängning, är:


Snooze <3 (Emmy)

Jag förstår inte att det ska vara så svårt att komma upp på morgonen när man egentligen inte har någon tid att passa. Kroppen känns som förlamad och snooze-knappen nöts nästan ut innan man tillslut inser vad klockan är och sprätter upp illa kvickt! Förklaringen är såklart att man sovit för lite de senaste nätterna, men ändå, om det varit jobb på G redan klockan 08.00 så hade det inte varit något problem alls att komma upp tidigt.

Igår blev det en riktigt mysig kväll här hemma. Mormor, morfar och min lillkusin var här så det fikades, spelades spel också badade mormor och Lisa också. Vi andra badade inte, badkaret är ju trots allt inte så stort :D Sen kom min älskling hem efter att ha jobbat borta i veckan, så var extra mys att få ha så många man tycker om hemma hos sig samtidigt:)

Nu, efter en stadig frukost och efter att ha glott ut på alla tusen snöflingor i några onödiga minuter ska jag plugga lite.

Snakkes!

Nästan midnatt! (Sanna)

Om 18 minuter börjar spöktimmen ;) Spooooky!

Jag och brorsan har precis sett klart amerikanska gladiatorerna. Att amerikanarna alltid ska vara så himla värsting :P Alla i publiken är helt galna, gladitorerna ser extra arga/sura ut och programledarna är som hämtade ur tv-shops reklamfilm för den senaste träningsmaskinen. Ganska roligt ändå, och killen som vann var sjukt grym! Frågan är dock varför den manliga vinnaren klarade av hinderbanan på 1,19 minuter och den kvinnliga med nöd och näppe klarade sig under två minuter. Det var vädligt stor skillnad på den lilla korta biten kan man tycka. Men nog om gladiatorerna.

Jag är så mätt att jag nästan mår illa nu. Ska bli skönt att lägga sig i sängen och bara lyssna på musik tills man somnar :) Det blir ingen sovmorgon imorgon för jag ska upp och klippa mig. Hoppas att jag för en gångs skull kan komma hem nöjd och slippa ha uppsatt hår minst en vecka.

Godnatt och sov gott gottfolk. Och Emmy, det är klart att jag vill gå på bananmuséum!!! Puss

Vintern närmar sig (Emmy)

Idag kände vi oss bara tantiga i 2,5 km, sedan dumpade vi stavarna och gick en sväng runt Hälletorp istället. Under vårt enda varv på elljusspåret mötte vi andra tant-par som också var ute med stavar (dom såg precis ut som oss, om sisådär 50 år).
Var lättare gå ute på asfalten idag också, marken på elljusspåret var helt ärligt alldeles täckt av frost och lite snö, så vi halkade omkring rätt bra och tackade för att vi tog stavarna med oss idag istället för att springa. Till vintern blir det att springa med antingen broddar eller snöskor om de ens kommer gå att springa alls!

För övrigt idag har jag inte gjort mycket alls. Klev upp vid tio idag som en död fisk, eftersom jag varit uppe till halv två inatt och jävlats med all skit och stök på mitt rum som skulle sorteras bort. Sånt där tar ändå sjukt lång tid! Men nu ser det iallafall hyffsat ut, så bra jobbat!
Sitter och pluggar lite nu innan mammsen snart kommer och hämtar mig. Vi ska åka och handla mat idag också, igår blev det hemmagjord kebab, gott!

PEACE!


Stavgång

Nu ska vi ut i spåret och leka tanter!


Bananer! (Emmy)

Bananer måste vara en av världens bästa frukter. Så därför sparade jag en tidning redan 2000 där det stod en massa bananfakta! (som jag nu hittade igen under min storstädning)

Där berättar dom till exempel att man kan åka störtlopp på bananer! De gör de på på Påskön. Man ställer sig på bladen som om det vore skidor. Och så åker man utför en brant backe :D och att en 18-årig brasilianare åt upp 18 bananer på fyra minuter! De vägde 5,5 kilo.
Hjälp. Så många bananer vill jag nog inte äta per dag, även fast de är goda!

Och i Altadena, som ligger i Kalifornien på USA:s västkust, finns ett bananmuseum. Det innehåller mer än 17 000 prylar som har med bananer att göra. Det är den största samlingen i hela världen.
Där finns bananer gjorda av glas, trä, keramik, cement, bly, tvål, plast med mera. Där finns klockor i form av bananer, spelande bananer, bananmagneter, banangolfklubbor, bananlampor, världens enda förstenade banan och mycket mer.
I serveringen kan man köpa bananpopcorn och banansoda. Och vill man inhandla ett litet minne med sig hem så finns det bananschampo, banantandborste, bananhatt och bananbyxor.

NJUT DITT VILL JAG ÅKA! Vill du följa med Sanna!? :D

Det finns ju också...

(bilderna tagna från google.se)

Tjeeeena! (Sanna)

Idag är det torsdag den 13:onde och idag kommen min storebror hem. Det ska bli sååå kul att träffa honom. Och bäst av allt är nästan att man kan gadda ihop sig mot mamma och pappa när man vill ha sin vilja igenom, precis som förut ;) Känner på mig att det kommer bli en helg full av tv-spel, uppesittarkvällar och prat. En annan positiv grej är att det alltid godisskålen är full när Nicke kommer hem, och mamma lagar extra god mat och oftast även efterrätter ;D Muuuums!

Jag har börjat med ett litet projekt idag också. Jag ska nämligen sticka ett par egna lovikavantar :P Undra hur det här kommer gå. Det vore typiskt mig att bara ha tålamod att sticka en och sedan tvinga mamma att göra den andra. Vi får se hur det går :P  Nu blir det frukost och OC. Puss&kram


Avslöjande av "Dirty"



Okey det var inte bättre än att vi blev smutsiga när vi skulle källsortera! Vi skulle dumpa mina gamla navkapslar på Hemab och de var varken rena eller fräsha så därför ser Sannas hand ut som en utrikesfödds :D

Dirty! (Emmy)

Idag efter min och Sannas springtur gjorde vi något riktigt dirty! Om ni kollar bloggen senare ikväll så ska ni få se vad, för jag har t.o.m bildbevis ;)

Vi trodde till en början att vi nästan skulle frysa ihjäl under vår springtur. Det var frost på marken, isigt och halt. Men det gick faktiskt riktigt bra idag, kanske börjar allt vårt kämpande få svar på tal nu! woho. Synd bara att vintern närmar sig när vi börjar komma i springform, för känns inte sååå passande och vara ute och löpa när det är snö överallt.

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och om någon timme kommer mamma och hämtar mig, då ska vi på Härnöhallen och handla någon gomat, mums längtar!

RunRun

Här är vi om bara några minuter ute i elljusspåret ;)



(bild tagen från google)

Onsdag, miércoles, Wednesday (Sanna)

Jag har hittat en ny kärlek!! Nämligen Svt Play, hur bra är inte det? :D Igårkväll kollade jag på gamla Svensson Svensson avsnitt tills jag inte orkade hålla upp ögonen längre och så finns ju alla avsnitt från säsongens Andra Avenyn. Det är jättepraktiskt att slippa ladda hem allt :D

När Emmy släpps fri från sitt fängelse (hemköp) idag så ska vi springa. Det  var många dagar sedan sist och det ska bli jätteskönt :) Innan det har jag en himla massa ärenden som jag måste uträtta. Ska kila nu på en gång! Seeees



En bild säger mer än tusen ord. Minns ni?


HEJ (Emmy)

Nu kom jag precis hem ifrån jobbet. Kusligt köra ut till Älandsbro nu när det är så mörkt ute, är ju inte ens gatubelysning sista vägen, så vem vet vad som kan gömma sig därute i mörkret :S

Om 9 timmar börjar jag jobba igen, så nu ska jag skynda mig i säng efter lite städning så att jag inte är helt död imorgonbitti. I denna stund kommer jag inte alls på något att skriva om, när man ska skynda sig blir man trött och helt tom i huvudet.

Fanny i bästa form!

Dagens mys var dock att jag pratade med Fanny i telefon idag :D Hon pluggar ju i Linköping nu och jag har inte träffat henne sen i juli någongång, galet det! Men känns ändå precis som vanligt när vi pratar med varandra:) Hon verkar ha mycket att stå i där nere, men kommer hem en dryg månad över jul och då minsann ska hon få se så mycket av mig att hon nästan blir less (som exempelvis under veckan i Åre) hehe.

Sängen väntar, ses i drömmarna.

Kan inte komma på någon lämplig rubrik... (Sanna)

Ikväll ska jag och Emelie testa hur bra ögonfransfärg verkligen fungerar. Vi har gjort det en gång förut men då gjorde vi lite fel. Oväntat? Ne juste ;) I övrigt så ska vi nog bara softa eftersom det är det som vi gör bäst. Blir förmodligen några avsnitt andra avenyn också.

Ska försöka ta en bild på Emelie när hon har dom där vita skyddslapparna under ögonen. Man ser sjukt rolig ut :P Men nu först ska jag åka och träna en snabbis. Ha det ;D

JobbTAJM (Emmy)

Hm, mitt projekt med att städa rummet gick halvbra. Hallen blev iallafall ren! Men på något konstigt sätt ser nu mitt stora rum grisigt ut istället. Kanske använde fel taktik... Nä nu måste jag hoppa i bilen och raca in till stan för att jobba 13.00-22.15. Lite segt med stängning, men skönt med långmorgon också :D

Puss och kram ses på ....


Utflykt (Sanna)

Har precis druckit upp dagen första smoothie och den utgjorde en lika bra start på dagen som alltid ;) Idag ska jag på utflykt till Birsta och Sundsvall. Mycket exotiskt va? Ska åka så fort jag lyckas slita mig från MTV Europe Music Awards som går i repris på tv:n just nu, och svarat på något enkät från svenska golfförbundet. Det blev alldeles för lite golf för mig i sommar... Längtar redan till nästa säsong!! :)


                                                       <3


Sett på stan (Ekan&Joanna)


Morgonstund har guld i mund! (Emmy)

Även fast det helt klart alltid är skönare att sova just den där stunden.
Kom iallafall upp vid halv nio, nu har jag nyss ätit frukost och ska ta tag i just "städning av mitt rum"!
Det ser ut som ett bombnedslag i hallen, och det har det gjort i några månader. Opps!



Igår betalades avgiften för stugan över nyår in, och nu är även stugan fylld! Skönt att det är fixat och kul att alla som följer med ska följa med, jag tror vi kommer få en sjukt rolig nyårsveckan :D Lägger upp fler bilder på hur stugan ser ut innifrån framöver, så håll utkik ;)

Nä nu ska jag ta tag i städningen!

Nattiii (Sanna)

Kom att tänka på att det går många bra program på tv nu för tiden. Jag har börjat följa Oskyldigt dömd, Färjan, Boston tea party, The Hills.. Och massa fler :P Förut tyckte jag aldrig att det fann någor bra att se på tv men nu plötsligt finns det hur mycket som helst. Hoppas att det fortsätter så för jag gillar att kolla på tv såna här höstkvällar. Det är mysigt :)

Kvällen har spenderats just framför tv:n med tårta sen igår och chips och dip. Ibland måste man få lyxa till det även en vardag. Dock tyckte mamma att det blev lite väl mycket gotta så hon drog ut mig på en promenad. Det var rätt skönt att få frisk luft faktiskt :) Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon bara för att fånga dagen ;) Godnatt!

ÅH!!! (Emmy)

Idag blev jag nästan lite arg, bara lite, eller typ som på bilden. Varför blir det alltid så att när man har bråttom och ska skynda sig så jävlas allt möjliga tänkbara med en? Som idag!


Jag skulle skynda mig så mycket jag kunde från jobbet eftersom Sanna väntade på att vi skulle kunna åka och träna. Allt som möjligen kan jävlas på jobbet när man ska gå hem, jävlades idag, så jag kom inte ifrån jobbet förens senare. Sen när jag(en lätt irriterad Emmy) kom hem och skulle slänga mig ut i bilen snabbt igen för att åka ner till simhallen(där vi bestämt träff om en kvart vid denna tidpunkt), ringer grannen som även är vår hyresvärd. Vi har tjajat på honom i flera veckor att han ska laga våra element eftersom det börjar bli snorkallt inne nu när vintern närmar sig. Och nu, precis samma dag som pappa åkt bort i ett par dagar och jag har megabråttom ringer han "Hej! Tänkte komma ner och titta på era element nu". Jag svarar "men jag har jättebråttom nu och..." fast tänker där efter, om han inte får komma in nu kommer jag måste frysa i ett x antal veckor till och blir tvungen att släppa in honom!
Sen när jag äntligen kommer iväg så blir det såklart rött vid alla möjliga tänkta trafiklysen. Och när det inte är rött är det någon seg 80plusare eller raggare som kör i bilen framför.
När jag kommer fram till simhallen och ska parkera så finns det inte en ledig plats förens längst borta vid boulebanan, och även parkeringen allra längst bort där också, alltså verkligen närmast vattnet!
Som tur är kom jag ändå fram före Sanna, så hon behövde inte vänta. Men ändå, det jag ville komma till är att verkligen allt jävlas när man har bråttom! Blä.

Nu...

Ska vi på gymmet! Ses där!


10 november (Sanna)

Idag ska jag städa ett trapphus. Visst låter det väldigt roligt? ;) Hur som helst så är det bra pengar! Jag har varit nördig nu på morgonen och spelat The sims 2. Det var enormt länge sedan sist och det var ganska roligt faktiskt. Roligare än jag minns. Roligast är ju dock att bygga husen och inreda :D Dessutom är min sim superstar med fyra stjärnor nu. Rätt nöjd med det faktiskt ;)



Just nu håller jag på att ta bort en massa gammal musik från min i-pod. Det var nödvändigt för jag har blivit less på all gammal musik som dyker upp nu och då, vilket har lett till att jag i princip slutat använda den. Men nu, back on track ;) Ska göra något annat än sitta framför datorn nu. Ha en bra dag :D

I dare you!

Spana in dom här bilderna! Och känn hur det kittlar i magen...



Pappa!! (Sanna)

Min pappa är världens bästa pappa, men det tycker nog de flesta barn :) Vi har ätit god middag, hälsat på farmor och farfar och pappa har öppnat paket. Jag har som tarditionen lyder även bakat en tårta åt pappa. I år blev det en prinsesstårta med vaniljkräm och sylt i :)

Jag har varit med Hanna idag också, och det var inte igår. Som vanligt s tog vi oss en promenad och det var skönt trots att vädret är kasst! Vi konstaterade även att det idag är endast 24 dagar tills flyget till Thailand går. :D Gud, vad tiden går snabbt ändå!

Nu ska jag planera resten av kvällen och smaka på tårtan ;D

Bjuder på den här


Fars dag! (Emmy)

Idag är det en riktigt pappa-dag! Därför kom jag nyss hem till pappa och gav honom en fin present och även en burk hemmagjorda kärleksmums :D
Bakade igår kväll så att dom skulle vara alldeles färska och goda idag till eftermiddagsfikat :) Pappor uppskattar ju trots allt det man gjort själv bäst.
Vad har ni gett era papps idag?

Snart ska vi åka på simhallen och träna och simma lite och sen ska jag jobba ikväll också. Börjar inte förens kvart i fyra så har några timmar kvar att ladda på!
Skönt att vi stänger nio ikväll också så att det inte blir att bara gå hem och lägga sig på en gång. Och nästa vecka blir inte allt för rolig, den blir som en riktigt arbetsvecka då jag jobbar 5/7 dagar. Men är man påväg att bli vuxen är det väl såhär det ska vara!

Ses i plasken!

Lördag också! (Emmy)

Jag har inte märkt av att helgen ens existerar få flera månader nu! Eftersom jag jobbat alla helger utom en sedan i Juli känns det som att alla dagar är vardagar. Bäst lön på helger, så what to do?
Men skulle ändå vara skönt att vara ledig på helgerna som alla andra är! Då man kan umgås som bäst och hitta på massa bus :)

Idag har jag jobbat sen 12, och kom alldeles nyss hem. Fick iallafall sällskap av både Madde och Sanna en dryg timme på jobbet idag, dom hjälpte mig faktiskt lite med brödet också :D
Det skulle ha blivit utgång idag som sagt, men efter en massa strul så bestämde vi oss för att skita i det. Roligare nästa gång när man är 100% sugen :D


Lördag (Sanna)

Vilken slapp dag jag har haft. Vädligt ointressant egentligen men jag kan sammanfatta den lite snabbt ändå för dom som vill veta ;) Klev inte upp förrän halv ett? Verkligen inte likt mig! Som vanligt blev det smoothie och mackor till frukost framför ett avsnitt OC. Jag kände verkligen att jag var tvungen att aktivera mig lite så jag drog ut Madde på en promenad. Vi gick runt stan och hamnade till slut hos Emmy som jobbade och var duktig :D Nu har jag nyss kommit hem och ligger här i sängen och väntar på maten. Ska bli sjukt gott med lövbiff och vitlökssmör! :D

Ikväll så var planen att vi skulle gå ut.. Men dom planerna rann ut i sanden så istället ska jag softa med Emelie. Det blir minst lika kul :D Vi har hela huset i Fröland för oss själva eftersom att Britt och Bo är på middag i stan. Undra vad vi ska hitta på för bus :P



Nu ska jag hoppa in i duschen så att jag hinner klart innan maten ställs fram på bordet. Ha en trevlig kväll allhopa :D

Äntligen fredag! (Emmy)

Fredag = helg! = jobba...

Idag bjöd pappa på lunch på portalen och sedan blev det direkt en springtur med Sanna! Efter dagens runda kändes mina ben som blyklumpar, uh, dom känns fortfarande så.
Ikväll skulle jag varit med Emme och Josse, men eftersom Asp jobbat borta hela veckan och ska jobba borta nästa vecka med blev vi tvunga att ha en myskväll idag, mmm :D eftersom jag jobbar hela helgen också, znark.



Nu har vi precis smällt i oss en gomidda, känner mig som en rund bulle, och nu ska vi krypa ner under täcket och se någon bra film. Sen ska vi göra milkshake också (det var du som fick mig sugen på det igår Josse;) )

Idag är det fredag och... (Sanna)

Full fart mot helgen som Gert skulle sagt :D Och full fart, det hade jag och Emmy i elljussppåret idag igen. Alldeles nyss faktiskt. Det jobbigaste idag (förutom mördarbacken på slutet som alltid) var att kliva ur bilen och gå dom där 54 trappstegen upp till mig. HUA!! Det ska bli riiiiktigt skönt att hoppa in i duschen nu.

Och sen när jag har duschat så ska jag ge mig på minst två hyllor i garderoben. Jag har fått smak på det nu. Det är ganska skönt att slänga saker. Bäst av allt är ju dock att man får plats över för massa nytt ;D 

Godmorgon Sverige! (Emmy)

Vilken underbar morgon! Solen skiner och allt känns underbart!
Med en smoothie i magen sitter jag nu här framför datorn och tänkte ta tag i lite pluggande. Ska låsas att det är jättekul så går allt kanske mycket fortare!



Igår fick jag ett nytt träningskort av pappa, woho! Sjukt billigt nu! 800 spänn för ett halvår, alltså drygt 130 spänn per månad. Det kostar 40 spänn och simma EN gång, så alltså tjänar jag in kortet skapligt snabbt! :D
Ikväll ska jag träffa Emme och Josse, tjejkväll som bara den. Det är nog det som fredagar är bäst till för :)

Bio! (Sanna)

Åh, jag är lite besviken på nya Bondfilmen. Bond sa ju inte "Bond, James Bond" en enda gång och dessutom tycker jag att den hade lite konstig handlig.. Inte samma stil som dom övriga filmerna. Men den var ganska bra ändå :D Och jag hade ju bra sällskap, popcorn, dricka och dumleklubbor!! :D



Jag har haft en heldag med Emelie, eller i alla fall en halvdag. Vi gick en sväng på stan vilket går ganska fort eftersom att stan inte är så stor :P Sen så var vi duktiga barn och lagade middag åt mina föräldrar. Vi gjorde pannkakor med grädde och sylt och det blev väldigtväldigt gott! Det märks att vi haft matlagningskurser på gymnasiet tillsammans ;) Och vi gjorde en till nödvändig sak! Vi rensade nämligen två lådor i min garderob. Dom två lådorna med tjocktröjor... Och vilket helvete! Mitt i oredan kom Isabelle och räddade mig från min arbetsledare Emelie :P Det slutade iallafall med att jag lyckades slänga några stycken så nu går det att stänga dörren igen ;P


Kicking & Screaming (Emmy)

Löparrundan med Sanna före lunch satt riktigt fint! Även fast vi knappt kunde ta oss till bilen efteråt och även fast vi kände blodsmak i munnen, ska vi snart ut igen. Vad gör man inte för beach-2009!?!

Efter vår springtur åkte vi direkt till Härnövulk och bytte däck på Sannas bil. Att tillägga till när vi var och bytte bildäck på min bil förra veckan är att jag fick med mig fyra nya navelkapslar hem på köpet! Eller, dom pajjade min ena och gav mig fyra nya. Men det var mer än sjukt bra eftersom jag faktiskt pajjat en av dem också samma dag jag köpte dem :D



Ikväll kom Josse för mys. Vi åkte upp en sväng till Sprock så han kunde läsa igenom avtalet för stugan över nyår och skriva på. Annars ikväll har vi bara slöat och sett filmen Kicking&Screaming. Passade även på att bjuda henne på en välkänd smoothie ;)

Nu blir det sängen, efterlängtad!!!!!!!


Vuxenpoäng (Sanna)

Gud vad jag känner mig duktig! Jag och Emmy har varit ute och sprungit. Det gick över förväntan faktiskt och då är det roligt att springa!! Jag vill ut igen!! Eller nja okej... Inte nu på en gång. Men imorgon kanske ;) Efter vår tur i elljusspåret så begav vi oss till Härnö Vulk med den lilla röda bilen som äntligen skulle få sina vinterdäck. Att åka med bilen till däckfirman, det är vuxenpoäng va? I så fall har jag och Emmy minst två poäng var nu för förra veckan var vi där med hennes lilla bil. Dock var dom 40 kronor dyrare på det stället!! (Nämner inga namn ;) ) 


Min lilla röda bil.. Eller mammas... Eller pappas...? ;P Tur att vi har fler så att jag kan låna en (a)


Emmys alldeles egna lilla punto!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det lunch. Måste skynda mig lite för jag vill vara klar när Emelie slutar skolan. Då ska vi hitta på något kul! En glass på donken kanske? Tyckerduinte? ;) seeee you!

Znark (Emmy)

Idag känner jag mig riktigt sliten. Därför ska jag börja dagen med en springtur med Sanna!
Andra gången vi springer på tre veckor, sååå, jag tror det kommer kännas som första gången igen. Men det är bara och ta i så jag kan komma hem till en välförtjänad smoothie sen :D

Till våra läsare:
Josse
- Kul att du hittade hit, och mycket creeds till att du kommenterade! Du har ju faktiskt en framtid på vår blogg snart också, som vi tyvärr inte kan avslöja officiellt än! ;)
Ante - Jag har idag också fått reda på att till och med Frånberg hittat hit till vår blogg, men han har dessvärre inte kommenterat något än. Vi hoppas det kommer snart Ante!
Till er andra - puss och kram


Hemma!! (Sanna)

Varför känns det alltid som om det går mycket fortare att åka hem? Himla konstigt det där :) Vi är hemma från vårt lilla äventyr nu i alla fall. Emmys och mina roadtrips börjar bli tradition, och tripen idag var tredje tripen på kort tid. Det gillar jag! Idag blev det sammanlagt 7 timmar i bil och 430 kronor i bensin och ändå var det helt klart värt det! (Tur att vi blev bjudna på middagen ;)) Det är alltid så roligt att överraska människor och se när dom blir glada :D Hur som helst så ska det bli skönt att sova nu. Först ska jag blanda O'boy och värma bullar och se minst ett avsnitt OC. Godnatt!


Sanna blev trött efter en lång bilfärd


Nu berättar vi! (Emmy&Sanna)

Det hemliga projektet var att åka och överraska Henke och Asp i Edsbyn, där de jobbar nu i veckan! tada! :D
Just nu softar vi på deras rum och glor på "Bonde söker fru" innan vi ska sätta oss i bilen och köra 26 mil hem.

Henke och Asp
Två snygga Edsby-killar vi raggade upp och tog till vårt hotellrum


Hemligt projekt (Emmy)

Nu har jag och Sanna samma beroende. Jag dricker också minst en smoothie om dagen, och dom är så sjukt goda! Kanske avslöjar jag mitt hemliga recept här på bloggen framöver, så håll utkik! ;)

Imorse klev jag upp i otan, eller hyffsat tidigt iallafall, 07.10. Slängde på mig arbetskläderna, mixade ihop min smoothie, skummade igenom tidningen ångermanland och begav mig ut mot bilen. Där såg till mig förtjusning att det inte var frost på bilen denna dag så jag skulle komma i alldeles perfekt tid till jobbet!
Idag har jag satt upp mellan 200-300 nya prislappar på hemköp, så för tillfället kan jag priset på just 200-300 varor i butiken också. Bra att fylla hjärnan med något om inte annat.

Nu ska jag och Sanna snart börja vårt hemliga projekt, spana in bloggen senare ikväll så berättar vi allt ;)


Rise and shine! (Sanna)

Beronde. Tänk vad himla lätt det är att bli beronede av saker. Förra veckan fick vi en smoothies av Emmys pappa Arnold. Han hade varit på Coop och köpt frysta fukter i små portionsförpackningar. Det blev en helt sjukt god smoothie! Följande dag begav jag mig så klart ner till Coop och köpte likadana, och varje dag sedan dess har jag druckit minst en såndär smoothie om dagen. Jag har blivit beroende av såna. Idag kommer jag förmodligen bli beroende av ännu en sak. Jag har nämligen lånat OC säsong fyra av Christine och så fort jag sett första avsnittet kommer jag att vara fast.

 Jag och Emmy har roliga planer för dagen, men dom är hemliga än så länge ;)

Nu är det snart lunch och OC. Hörs när jag sett alla 16 avsnitt ;)


Fin bild


Kolla vad jag hittade nere på lagret idag! 
Två nyckelringar som det stod Emmy och Sanna på, passande va!


Fegis (Sanna)

Jag är en fegis! Nu ikväll när jag åkte hemifrån Christine på dom små vägarna från Ytterfälle så skrämde jag upp mig själv så att jag blev rädd. Vad har hänt med mig? :P Jag fick för mig att någon satt i baksätet eller att något annat hemskt gömde sig i mörkret utanför bilen. Jag är värre än den lilla tjejen som jag brukar vara barnvakt åt. Det känns ju kul :P När jag kom ut till E4:an och dess gatubelysning så var det som värsta befrielsen. Alltså, det är mörker som skrämmer mig. Jag trodde att man växte ifrån sånt.
 

Jag och Christine ikväll. Högt torn va? ;)

Dagens fråga: Varför är designen på nya msn så konstig? Och varför har vibbarna döpts om till puffar? Jag fattar inte :)


B-kändis? (Emmy)

Klockan närmar sig tolv och jag börjar jobba om 8 timmar. Alltså måste jag ligga i sängen om 10 sekunder OCH imorgon ta mig hemifrån till jobbet på 10 sekunder om jag ska hinna få min ljuva 8-timmars sömn som man bör ha. Något säger mig att jag kommer misslyckas med den planen...

Ikväll har jag jobbat på Hemköp, I love Hemköp. Okey, kanske inte riktigt så mycket! Men jag är glad att jag har ett extrajobb som är alldeles lagom där nu när vi ändå lever i en lågkonjuktur (nördar lite och förbereder mig inför samhällspluggandet imorgon).
Hemköp har gjort mig till någon slags B-kändis. Jag kan inte gå på stan som en normal människa längre, blir man kändis av att jobba på Hemköp? Vart jag än går i stan, i någon affär eller på gatan är det alltid någon som säger "Hej!".
I början fattade jag inte varför, och tänkte att jag kanske var lik deras barnbarns kompis eller någon annan dålig anledning. Men nu när jag börjat känna igen folk lite mer förstår jag bättre.
Häromveckan när Asp snackade med en gammal kompis på krogen och sa att han var tillsammans med en tjej som hette Emmy utbrast den killen "Jahaaa, Hemköps-Emmy!". Och förra onsdagen åkte jag upp till museets restaurang för att handla lunch då kocken där utbrast "Men hallå där! Det är ju du som jobbar på Hemköp!"

Och det här är bara början...


Fjällen bokat! (Emmy)

Såg att du också drog en snooze imorse Sanna, det gjorde jag med ;) Halv tio spratt jag upp och sedan dess har jag haft fullt upp med nyårsplanerande. Ringt flera stugägare om deras annonser, pratat en Amanda i telefon, pratat med Sprock i telefon. Och äntligen, har vi bokat nu. Äntligen bestämt! Och vi fick en riktigt njutstuga också, så ses i fjällen över nyår igen! :D


Bilden tagen från blocket.se

Nu sitter jag och jobbar lite åt pappa, "pappersarbete" som vi i branschen kallar det. Hoppas lunchen hos din farmor är god Sanna! Själv ska jag knapra på en knäckebrödmacka och drömma om bättre dagar.
Ska jobba ikväll på Hemköp också, så kanske har råd med mjukbröd nästa månad iallafall...

Laterz


Sovmorgon (Sanna)

Godmorgon! Jag bruka alltid ställa klockan på nio. Varje morgon för att inte sova bort dagen :) Men imorse när klockan ringde gav jag mig själv tillåtelse att somna om. Och tadaaa, vaknade nyss. Sååå himla skönt!

Efter att jag fått i mig lite fukost och duschat så ska jag gå och hälsa på farmor. Jag har lovat henne och dessutom ska hon bjuda mig på lunch. Ingen gör så goda pannkakor som farmor :D

Nu ska jag lyssna på Lady Gagas nya låt. Tydligen ska det vara en låt som jag kommer älska. So long ;D


Godnatt


En mysig bild från vår kvällspromenad

K-k-k-kallt! (Sanna)

Hemma igen! Trivs som allra bäst hemma i soffan :P Varmt och skönt! Det var kallt som fan ute idag. Eller så är det jag som inte hunnit lära mig hur mycket kläder som behövs än. Hur som helst, jag och Linnéa gick på stan. Jag agerade packåsna eftersom att det är jobbigt att bära påsar när man hoppar på kryckor. Själv så köpte jag faktiskt ingenting idag. Ganska stolt faktiskt. (Sanningen = jag hade glömt pengarna hemma så jag la undan saker till imorgon istället) ;)
 
Vi mötte Emelie på stan också. Hon skulle köpa någon hundgrej på Arken och där inne träffade vi en ful valp. Stor var han också! Men Emelie blev kär i honom (fastän han var ful) och nu vill hon köpa en sån. Typiskt henne!

Nu ligger jag och kollar på världens bästa program på tv, One Three Hill. Säsong tre är lugnt bästa säsongen :) Jag fick en väldig massa fika ute i Fröland hos Bäckströms så det är en himla tur att jag snart ska ut och gå med Emmy. Hur skulle jag annars hinna bli hungrig till middagen? ;) 

Herååå!

Mitt andra inlägg!! (Emmy)



Puh, nu har jag pluggat i ett X antal timmar framför den här datorn. Vacker vy va? Har gått helt okey idag!
Är strax klar med plugget för dagen och ser fram emot att bege mig ut på en 10 000-stegs promenad med Sanna. Vi har nog båda massa överskottsenergi sen våra lycksfrukostar idag ;)

Dagens i-landsproblem: det fungerar inte att smsa med varken Halebop eller Telia idag! What to do?

Ikväll ska jag hänga med Hegga (som fyllde år igår, 22 år WOHO GRATTIS!!). Ska försöka övertala honom till att hjälpa mig och Sanna med en bloggdesign, för den vi har är inte vidare värst high-tec.


Premiär (Sanna)

Sådär, nu har även jag kommit igång med det här. Äntligen va? Måndag idag, ny vecka och nya möjligheter! ;)

Idag hade jag tänkt träna vilket känns väldigt nödvändigt efter årets typ mest onyttiga helg. Men det blir förmodligen inget av eftersom att jag dragit på mig en massa snuva och blykeps ;P What to do? Istället ska jag ta på mig mjukisarna och kila ner till Linnéa. Undra vad vi ska hitta på. Se på House kanske, eller baka! Den stackarn får fortfarande inte gå efter sin knäoperation.

Och tyckte ni förresten att Emmys frukost såg god ut? Ja, då skull ni sett min! Fruktsallad, mjölk och kanelbullar. Det ni! ;)
Nu måste jag röra på mig. Hörs sen :)

Godmorgon (Emmy)



Imorse blev jag väckt tidigt av att en viss person skulle upp halv sju och jobba, zzz. Mamma hade åkt till Stockholm redan vid 5-tiden imorse så blev själv kvar i stora huset ute i skogen. Inte så himla mysigt med tanke på att vi såg skräckfilmen här i fredags och det var alldeles kolsvart här ute imorse.
Men what to do? Tvingade mig själv att försöka sova, och somnade efter ett tag om igen och vaknade vid tio. Så länge har jag inte sovit på flera månader med jobb och massa annat. Skönt och äntligen sova ut lite!
Nu har jag precis slängt i mig en frukost (bilden, mmm!), pratat med Amanda i telefon och tänkte bege mig in till stan för och plugga lite innan kvällen kommer.

Vi hörs!

Varför?

Varför ha en blogg som heter whattodo, och varför har Sanna och Emmy den?
Jo vi vill bara prova en sak, se om det går! För ett tag iallafall. Håll tummarna!

RSS 2.0